Deadline Informatieplicht Energiebesparing nadert

Nog een week te gaan: op 1 juli 2019 geldt de Informatieplicht Energiebesparing voor bedrijven die jaarlijks minimaal 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas verbruiken. Geldt dit ook voor jouw bedrijf? Dan heb je nog maar kort de tijd om in het eLoket van RVO te rapporteren welke energiebesparende maatregelen jij hebt genomen.

Veel ondernemers hebben al één of meerdere energiebesparende maatregelen genomen. Denk aan het toepassen van ledverlichting of isolatie. Goed bezig! Maar let op: als je aan de Informatieplicht moet voldoen is dit alleen niet genoeg. (Check hier of jij aan de Informatieplicht moet voldoen.) Je moet de maatregelen ook officieel rapporteren, zelfs als je die nog niet genomen hebt. Deze rapportage kun je indienen in het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Zo doe je dat.

Wat doen andere ondernemers?

Wil je weten welke energiebesparende maatregelen andere bedrijven nemen, waarom ze dit doen en hoeveel zij hiermee besparen? Ontdek hoe zij omgaan met de Informatieplicht in de ondernemersverhalen. Je vindt ze in het nieuwsoverzicht.

Veilig inloggen en rapporteren met eHerkenning

Om de maatregelen van jouw bedrijf te kunnen rapporteren, heb je eHerkenning nodig; een veilig inlogsysteem voor ondernemers. Beschikt jouw onderneming hier nog niet over? Vraag dit dan snel aan via eherkenning.nl; de afhandeling van je aanvraag duurt ongeveer vijf werkdagen. Goed om te weten: machtig je een intermediair om voor jouw bedrijf te rapporteren, dan heb je zelf geen eHerkenning nodig.

Steekwoorden: energiemonitoring

Comments

Post new comment

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.