Webinar: Verduurzamingskansen in bestaande bouw

Alklima organiseert op dinsdag 3 december een webinar met als thema verduurzamingskansen in de bestaande bouw. Om te voorkomen dat de overstap van CV-ketel naar warmtepomptechniek tot comfortproblemen of een torenhoge energierekening leidt, moet een woning met een goed stappenplan worden voorbereid tot deze stap. In dit gratis webinar laten vaktechneuten zien wat deze stappen zijn. Om te beginnen moeten de omstandigheden voor lage temperatuurverwarming worden geschapen: de aanvoertemperatuur moet naar 50˚C. Eerst de omstandigheden goed, dán pas aan de warmtepomp. 

Tijdens de webinar zullen er twee sprekers aan het woord zijn. Alklima is marktleidend op het gebied van duurzame installatietechniek en exclusief importeur van de installaties van Mitsubishi Electric. Namens Alklima zal Coördinator Kennis en Opleidingen Remco Onder de Linden de webinar leiden. Daarnaast zal ook Ruud Meijns, eigenaar van M&O Techniek in Wormer, spreken tijdens het webinar. M&O Techniek is een installatiebedrijf dat de omslag gemaakt heeft van traditioneel loodgietersbedrijf naar het installeren en ontwikkelen van duurzame energiesystemen, zoals warmtepompinstallaties. 

Onderwerpen

In dit webinar gaan we in op een aantal onderdelen die van belang zijn bij het verduurzamen van bestaande bouw. Zo wordt begonnen met het integraal te kijken naar de energietransitie. Ook zal de warmtepomp-trend met nuance worden geduid en zal worden toegelicht waar kansen liggen voor uitvoerende bedrijven. Ook worden de klantvragen over warmtepomptechniek in perspectief geplaatst en wordt de haalbaarheid van warmtepomptechniek getoetst. Ook komt aan bod hoe een warmtepomp zich gedraagt in bestaande woningen, worden kritische succesfactoren in ontwerp, opwekking en afgifte bepaald en wordt uiteindelijk een overzichtelijk stappenplan gemaakt voor verduurzaming van bestaande bouw.

 

Schrijf je nu in! www.onlineseminar.nl/eismabouwmedia/webinar/25480/zet-m-op-50c/

 

 

Steekwoorden: energietransitie

Comments

Post new comment

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.